Guvernul liberal abandonează Timișoara și în cazul infrastructurii rutiere, nu doar în cazul Colterm. Viceprimarul USR, Ruben Lațcău, a prezentat ultimul exemplu

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, spune că municipalitatea nu se mai poate baza pe o importantă investiție din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, după schimbarea ministrului USR al Transporturilor, Cătălin Drulă.

“Mi-aș dori să am o veste bună și pentru o altă conexiune cu Moșnița, nu doar cea de pe Calea Buziașului. Încercăm să facem Drumul Boilor circulabil până la sfârșitul anului, dar există încă probleme. Fosta administrație a pus Timișoara într-o situație delicată în momentul în care a început să lucreze pe terenul centurii sud pentru că era al altcuiva, adică al ministerului, și pentru că lucrările efectuate nu corespundeau cu cele proiectate. Ne-o spune chiar CNAIR în corespondența pe care am atașat-o. Centura Sud, în punctul în care se întâlnește cu Drumul Boilor se află la o cotă mult mai înaltă, iar între cele 2 proiecte nu a existat nicio corelare. În momentul în care guvernul nu se afla într-o situație atât de volatilă și ministrul transporturilor era Cătălin Drulă, am găsit o soluție și am deblocat situația. Autoritatea centrală urma să se ocupe, inclusiv financiar, de lucrările de realizare a sensului giratoriu“, a spus Ruben Lațcău.

Schimbarea ministrului a însemnat și începerea boicotului liberal.

“În clipa în care ministrul transporturilor a fost schimbat, interesele Timișoarei au încetat să mai conteze. Tot progresul făcut în ultimul an de negociere a fost șters. CNAIR ne-a transmis că realizarea lucrărilor din fonduri de la bugetul local este „singura soluție posibilă, în vederea conlucrării dintre CNAIR SA și Primăria Municipiului Timișoara. Continuăm discuțiile cu CNAIR și sper să existe deschidere pentru finalizarea acestui proiect important pentru Timișoara. În paralel cu acest demers ne pregătim să recepționăm primele donații de teren. În felul acesta vom putea ataca porțiunea neîncepută ca să avem până la sfârșit de an asfalt pe toată lungimea“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole