Guvernul ar fi alocat ieri bani pentru încălzire. Primăria Timișoara încă nu a aflat care sunt sumele alocate. Dominic Fritz: am solicitat detalii la Ministerul Dezvoltării

Guvernul a aprobat, ieri, reglementările pe baza cărora Ministerul Dezvoltării va oferi autorităţilor publice locale subvenţie pentru plata facturilor de termoficare.

Conform unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării, până la epuizarea bugetului iniţial, de 400 de milioane de lei, destinat subvenţiilor pentru termoficare, ministerul va continua să acorde sprijin pentru facturile pentru lunile ianuarie şi februarie ale anului în curs, dar, suplimentar, la cererea autorităţilor locale, va putea acorda şi fonduri în plus.

„În baza reglementărilor în vigoare până acum, ministerul avea posibilitatea să ofere o subvenţie autorităţilor locale pe raza cărora funcţionează sisteme de termoficare pe bază de gaz, în limita a 50% din valoarea facturii care depăşea preţul plafonat”, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Demnitarul a arătat că este important ca nouă formă de sprijin guvernamental să se regăsească în factura emisă cetăţenilor.

„Astăzi, în minister, avem pentru compensarea pentru luna ianuarie, de la municipiul Arad, o sumă de compensat care reprezintă 50% din acea diferenţă de 6,19 milioane de lei. Prin acest nou mecanism există posibilitatea alocării, pe lângă aceşti 6,19 milioane de lei, a încă 12,38 de milioane de lei. Municipiul Focşani – 1,7 milioane. Mai există posiblitatea alocării de încă 3,4 milioane de lei”, a exemplificat el.

Timișoara nu știe dacă se află pe lista cu beneficiari și nici suma care ar fi primit-o, spune primarul Dominic Fritz.

“Colterm este în continuare branșat la veniturile primăriei și depinde de ce încasări avem noi zilnic, cum își plătesc oamenii taxele. Din banii aceștia cât putem cumpărăm gaz, dar deja se vede în ultimele săptămâni că nu ajung acești bani pentru a cumpăra cantitățile de gaz pentru temperatura necesară, de aceea temperatura este mai scăzută tocmai că nu există destui bani pentru a cumpăra gaz la prețurile acestea, iar prețul încheiat cu Romgaz este și el mare“, a declarat Dominic Fritz, la Radio Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole