Grup de migranți și două călăuze, opriți de polițiștii de frontieră, la Cruceni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat şase cetăţeni din India şi doi din Pakistan care intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei, cu sprijinul a doi cetăţeni români. Cele două călăuze sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Totul s-a întâmplat, duminică dimineață, în jurul orei 06.30, în baza unei informaţii deţinute la nivelul sectorului, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, oamenii legii au identificat și oprit, în Cruceni, două autoturisme conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 31, respectiv 37 de ani.

„În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei opt pasageri sunt cetăţeni din India şi Pakistan, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani. La cercetări, cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi, pe rând, de către cei doi cetăţeni români, din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă în municipiul Timişoara, cu ajutorul acestora”, transmit polițiștii de frontieră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Petrecere spartă de polițiști la Timișoara

Petrecere spartă de polițiști noaptea trecută la Timișoara. În jurul orei 00:10, polițiștii timișeni au efectuat verificări la o societate comercială, unde era organizat un eveniment privat, la care ar…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole