Giroc: ginerele fostului primar PSD Timiș, Ionel Toma, s-a ales cu dosar penal – Dacian Marinescu este vizat într-un dosar de furt de apă de peste 2,5 milioane de euro

Dosar penal pentru Dacian Marinescu, administratorul SC Giroceana SRL, ginerele fostului primar PSD al Girocului, Ionel Toma, decedat recent.

Procurorii anchetează modul in care s-a furat apă de peste 2,5 milioane de euro din rețeaua comunei.

Dezvoltatorii imobiliari din comuna Giroc, impreuna cu administratorul SC Giroceana SRL, Marinescu Ovidiu Dacian, nimeni altul decat ginerele fostului primar Ionel Toma, vor raspunde penal pentru furtul de apa din comuna Giroc. Conform unui document sosit pe adresa Consiliului Local Giroc, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au deschis un dosar penal, in urma unei plangeri formulate, in noiembrie 2022, de catre Administratia Judeteana a Finantelor Publice Timis – Inspectia Fiscala. In mod normal, sesizarea organelor judiciare ar fi trebuit facuta de catre reprezentantii Primariei Giroc, care stiu, de multi ani, de situatia furtului de apa de pe raza comunei, dar, din pacate, nu au luat nicio masura pentru a solutiona aceasta problema“, scrie Impact Press.

Adresa trimisă de IPJ Timiș către Consiliul Local Giroc

Prin prezenta va facem cunoscut faptul ca la data de 28.11.2022, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a fost inregistrata sub nr. unic 828/P/2022 plangerea formulata de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Timis – Inspectia Fiscala, impotriva numitului Marinescu Ovidiu – Dacian, administrator al SC Giroceana SRL si a persoanelor juridice sau fizice care in perioada 2016 – 2021 s-au bransat clandestin, respectiv au sustras apa potabila din reteaua de distributie administrata de SC Giroceana SRL si au deversat apa uzata in reteaua de canalizare administrata de SC Giroceana SRL si solicita cercetarea administratorului Marinescu Ovidiu Dacian si a persoanelor juridice si fizice care s-au bransat clandestin la reteaua de distributie a apei potabile si a canalizarii administrate de SC Giroceana SRL sub aspectul savarsirii infractiunii de gestiune frauduloasa, prev. de art. 242 C.pen., furt, prev. de art. 228 C.pen., complicitate la furt si evaziune fiscala, prev. de art. 9, alin 1, lit b din Legea 241/2005”, se menționează în adresa trimisă de IPJ Timiș către Consiliul Local Giroc.

În vara anului 2022, în urma unui control s-a descoperit că mai mulți dezvoltatori imobiliari din comuna Giroc erau branșați ilegal la rețeaua de apă din comuna.

În urma acestui control, a reieșit la iveală și faptul că datoriile acumulate de acești dezvoltatori la Giroceana se ridicau la suma de 2,5 milioane de euro, bani pe care Giroceana nu i-a recuperat nici până în prezent.

Interesant este că nimeni nu s-a sesizat în legătură cu un posibil conflict de interese declanșat din faptul că socrul era primar, iar ginerele administrator la o societate în subordinea Consiliul Local.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole