GAFĂ la Aeroportul Timișoara. Sorin “OUG13“ Grindeanu lăsat cu ochii în soare. Trebuia să participe la semnarea unui contract care însă a fost contestat

Aeroportul Timișoara a transmis ieri, 6 aprilie, o invitație către presă pentru participarea la semnarea contractului pentru construirea noului Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internațional Timișoara Traian Vuia, la care trebuia să participe și Sorin OUG13 Grindeanu, în calitate de ministru al Transporturilor.

“Vă invităm vineri, 8 Aprilie 2022, ora 12.00, la conferinţa de presă prilejuită de semnarea contractului pentru construirea noului Terminal de plecări curse externe al Aeroportului Internaţional Timișoara Traian Vuia. La eveniment vor fi prezenți: Dl. Sorin Mihai Grindeanu, ministrul transporturilor și al infrastructurii; Dl. Daniel Pițurlea, președintele grupului Concelex și director general al Concelex Engineering; Dl. Daniel Oliver Stamatovici, directorul general al Aeroportului Internațional Timișoara Traian Vuia. Semnarea contractului va fi urmată de o conferință de presă. Evenimentul va avea loc în Salonul Oficial al aeroportului“, se arăta în comunicat de ieri.

Astăzi, 7 aprilie, Aeroportul Timișoara a transmis un nou comunicat de presă prin care anunța anularea conferinței de presă și semnarea contractului, dintr-un motiv halucinant.

“Conferința de presă anunțată pentru mâine, 8 Aprilie 2022, ora 12.00, nu va mai avea loc. Ieri, 6 aprilie 2022, la C.N.S.C. (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) a fost înregistrată contestația societății Strabag SRL București (de pe locul II) referitoare la procedura de achiziție publică pentru desemnarea executantului proiectului „Servicii de elaborare a documentației tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) și realizarea pe baza acesteia a lucrărilor de executare pentru edificarea unei construcții cu destinația «Terminal plecări curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului”. În termen de 5 zile de la data înregistrării contestației,  Societatea Strabag trebuie să depună o cauțiune de 2% din valoarea estimată a contractului. Termenul pentru soluționarea contestației este de 20 de zile. Până la clarificarea tuturor elementelor de legalitate și până la soluționarea cauzei la C.N.S.C., semnarea contractului este amânată. Licitația pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor de construire a fost 88,99 de milioane de lei. Concelex SRL București a fost desemnat câștigătorul licitației pe 25 martie 2022, la valoarea de 83,83 milioane de lei. Pe locul II a fost societatea Strabag cu ofertă la valoarea de 87,78 milioane de lei. Termenul pentru depunerea contestațiilor a fost 4 aprilie 2022. Deși contestația a fost înregistrată de C.N.S.C. în 6 aprilie, este luată în calcul data transmiterii documentului, care poate fi în termenul legal de contestare“, se arată în comunicatul de astăzi.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole