Furt inedit la Șag. Un individ a furat materiale de construcții de pe marginea drumului, pregătite pentru lucrările de extindere a canalizării

Extinderea sistemului de supraveghere video din comuna Șag își demonstrează utilitatea.

În luna august a anului trecut primăria anunța instalarea la intrările principale a trei camere de înaltă̆ rezoluție care se adăugau celor 40 de camere de supraveghere deja existente.

“Cele 3 camere de înaltă̆ rezoluție instalate recent (depistează̆ numerele de înmatriculare) la intrările în comuna fac parte din sistemul de supraveghere video instalat pe raza localității noastre, sistem aflat în continuă dezvoltare. Gestionat de Poliția Locală și totalizând în acest moment peste 40 de camere acesta a înlesnit depistarea multor infracțiuni și a multor persoane care au încălcat legea, fapt ce a dus la aplicarea multor sancțiuni contravenționale. Vom continua cu updatarea lui, în zone ‘sensibile’, izolate, pentru a depista pe cei care arunca deșeuri în locații nepermise”, declara primarul Flavius Roșu.

Recent, în comună s-a produs un furt inedit, când un cetățean mai curajos a sustras de pe marginea drumului materiale de construcții care erau pregătite pentru a fi folosite de firma care se ocupă de lucrările de extindere a canalizării. A fost depistat cu ajutorul camerelor de supraveghere.

“Verificarea periodică a imaginilor de pe camerele de supraveghere instalate pe raza comunei, a permis Poliției Locale Șag să constate că în data de 14.04.2022 în jurul orei  20:30 un cetățean a sustras  materiale de construcții aflate în proprietatea firmei ce execută lucrarea de  canalizare. Plângerea firmei, împreună cu imaginile video revelatoare, au fost puse la dispoziția Poliției Române, în vederea continuării cercetărilor. Atenționăm pe această cale, că orice abatere constatată pe domeniul public, va fi sancționată conform normelor legale în vigoare. Vom acționa permanent pentru asigurarea securității și protejării cetățenilor noștri și a bunurilor publice și private“, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Șag.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole