FOTO Zona de mâncare a Auchan din Iulius Mall, închisă de Protecția Consumatorilor. S-au dat amenzi și s-au oprit de la comercializare produse neconforme

Inspectorii Protecției Consumatorilor au verificat magazinele lanțului de supermarketuri Auchan, la nivelul întregii țări. În Timiș, au fost controlate patru unități și ca de fiecare dată s-au găsit nereguli.

Astfel că, inspectorii OPC au dat patru amenzi, în valoare totală de 45.000 lei, un avertisment, s-au oprit de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 2.000 lei și a fost închisă zona gastro de la Auchan Iulius Mall.

„Abaterile de la legislație constatate de comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, în timpul controalelor s-au referit la: comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită; comercializarea unor legume și fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic; utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre; în blocul alimentar au fost identificate pardoseli, cuptoare, tăvi și ustensile de lucru neigienizate.; folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar; nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători; comercializarea peștelui refrigerat, cu modificări organoleptice”, transmite Mihai Gubandru, comisar șef adjunct CJPC Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole