FOTO Un bărbat a încercat să dea foc steagurilor din fața Primăriei Timișoara

Un bărbat a încercat astăzi, înainte de prânz, să dea foc steagurilor din fața Primăriei Timișoara. Bărbatul a fost dus la audieri.

„Un bărbat a încercat astăzi, în jurul orei 11.40, sa dea foc steagurilor din fata Primăriei Municipiului Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 37 de ani, cu domiciliul în Plenita, județul Dolj. Bărbatul a fost observat de un angajat al Primăriei, aflat în clădire, care a anunțat guardul Poliției Locale în serviciu la Primărie, iar acesta l-a oprit, imediat sosind în sprijin și echipajul de intervenție. Cel în cauza a fost apoi predat polițiștilor de la Secția 1, sosiți și ei la fala locului, pentru continuarea cercetărilor”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Prin apel la 112 au fost sesizați și polițiștii de la Secția 1 Timișoara.

„Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, iar de comiterea faptei ar fi bănuit un bărbat de 36 de ani. Bărbatul a fost condus la sediul sectiei pentru audieri”, transmite IPJ Timiș.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun.

„Azi la ora 11.40 un individ a încercat sa dea foc la steagurile din fața Primăriei Timișoara. Din fericire a observat gardianul, poliția a intervenit repede și a reținut făptașul. Au fost prezenți și pompierii. Unele steaguri au fost ușor afectate și vor fi înlocuite. Această acțiune nu este un protest inocent, ci o faptă penală ce putea ușor să ducă la incendierea primăriei. Acolo ne duce extremismul naționalist cu care se încearcă otrăvirea comunității noastre. Este un semnal de alarmă că ce începe cu vorbe se termină în fapte. Știm cine sunt părinții spirituali ai acestor fapte – aceiași huligani care au scandat sloganuri xenofobe în fața casei mele și care au intrat cu forță în primărie, cu George Simion în frunte. Voi rămâne ferm în apărarea valorilor timișorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremiștilor violenți”, spune primarul Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole