FOTO Trei hoți din Timișoara prinși după ce au furat un seif de la o firmă din București

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, au reușit să destructureze un grup infracțional din Timiș, specializat în comiterea de furturi de seifuri.

Trei bărbați, în vârstă de 36, 40 și 41 de ani, au fost depistați în flagrant delict, după ce ar fi sustras un seif dintr-o societate comercială din Sectorul 2 din București. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Arestul Timiș.

În fapt, în noaptea de joi, 13 aprilie, în intervalul 23:30-00:00, cei trei bărbați ar fi scos din funcțiune sistemul de alarmă, prin bruierea și distrugerea acestuia, ar fi pătruns prin efracție, iar, din interiorul unei societăți comerciale, ar fi sustras un seif cu dimensiunile aproximative 60/40 cm, pe care l-ar fi urcat într-un autovehicul și au început deplasarea către județul Timiș.

În timp ce aceștia se deplasau către un loc sigur pentru forțarea seifului, respectiv în apropierea localității Poiana lui Stânga, aceștia au fost imobilizați de polițiștii Direcției Operațiuni Speciale și predați polițiștilor de investigații criminale din Timiș, care i-au condus la audieri. S-a constat că, în interiorul mașinii, se aflau mai multe dispozitive folosite la comiterea faptei, printre care și un aparat de bruiaj unde GSM și radio, seiful sustras și două recipiente de motorină”, transmite IPJ Timiș.

În urma activităților de prindere în flagrant delict, a fost dispusă extinderea urmăriri penale în dosarul penal aflat în lucru la nivelul Poliția Municipiului Timișoara cu privire la acest act material.

Astăzi, 14 aprilie, cei trei bărbați au fost prezentați magistraților, care au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

De asemenea, în acest moment, se desfășoară trei percheziții domiciliare, în Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole