FOTO. Șofer drogat cu canabis prins în Topolovățu Mare, s-a ales cu dosar penal

În perioada 07-09 ianuarie, polițiștii rutieri din județul Timiș au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe principalele artere din județ, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii au controlat 395 de autovehicule, au legitimat 585 de persoane și au efectuat 426 testări cu aparatul etilotest.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 232 de sancțiuni contravenționale, dintre care 91 au fost avertismente. Din totalul sancțiunilor, 51 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Polițiștii au verificat totodată, purtarea centurii de siguranță, fiind aplicate 32 de sancțiuni contravenționale.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 33 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 7 infracţiuni, 3 pentru conducerea sub influența alcoolului, 3 pentru conducere fără permis și 1 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Poliția rutieră din județul Timiș verifică permanent respectarea normelor rutiere impuse, astfel încât numărul accidentelor rutiere să fie într-o continuă scădere.

Exemple:

În data 09 ianuarie a.c., polițiștii au depistat în localitatea Stanciova un bărbat, care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

În data 09 ianuarie a.c., polițiștii au depistat în localitatea Topolovățu Mare un bărbat, ce conducea un autoturism sub influența substanțelor psihoactive, aparatul drugtest indicand valoare pozitivă la canabis. Totodată, asupra acestuia a fost găsită o pungă cu substanțe vegetale. A fost întocmit dosar penal.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole