FOTO Primăria Timișoara și cea din Lugoj, amendate de OPC pentru locurile de joacă din parcuri

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Timiș au început, în această lună, să verifice mai multe locuri de joacă. Primăria Timișoara și Primăria Lugoj au fost amendate pentru problemele găsite.

Primăria Timișoara a primit două amenzi în valoare totală de 10000 lei și un avertisment pentru nereguli. De asemenea, inspectorii OPC au indisponibilizat cinci echipamente de joacă.

„CJPC Timiș-control tematică locală locuri de joacă pentru copii. Au fost verificate 6 locuri de joacă din parcuri, toate aflate administrarea Primăriei Timișoara s-au indisponibilizat echipamente deteriorate, fisurate, cu părți lipsa. S-au identificat locuri de joaca neîmprejmuite Parcul Chopin și parțial neîmprejmuit Parcul Copiilor. In Parcul Carmen Silva pe panoul de informare nu era menționată numărul autorizației”, a transmis Mihai Gubandru, șeful CJPC Timiș.

La Lugoj s-au aplicat patru amenzi, în valoare totală de 13.000 de lei și 12 echipamente au fost indisponibilizate. De asemenea, s-a interzis utilizarea echipamentelor până intră în legalitate.

„Au fost verificate un număr de trei spații de joacă administrate de către Primăria Municipiului Lugoj, respectiv Parcul copiilor, Parcul Comtim și Parcul George Enescu. Au fost depistate abateri privind echipamentele de joacă, tobogane, leagăne, balansoare, aflate într-un stadiu avansat de degradare, cu bare metalice ruginite, cadru metalic de susținere a tubulaturi din fibră cu bucăți metalice ruginite, desprinse din cadru. Stâlpi metalici de sustinere fără elemente de protectie la partea superioară, cu vopseaua exfoliata, suprafețe ruginite. Scări din lemn cu trepte crăpate sau lipsă, balustrade din lemn cu elemente de siguranță lipsă, mâna curentă cu bucăți desprinse, așchii, șuruburi ruginte ramase libere urmare a desprinderii unor componente. Zona de alunecare a toboganului, cu bucăți de material rupte sau găurite, desprinsă din șuruburi la partea superioară. Leagăne și balansoare cu sistem de susținere înclinat, cu șezut lipsă. Nu au fost identificate panouri informative și de avertizare atât la nivelul echipamentelor de joacă cât și a spațiului de joacă. Una dintre locațiile verificate nu era delimitată de zonă pietonală, nefiind împrejmuită decât pe o singură latură. Au fost dispuse masuri de interzicere a utilizării echipamentelor de joacă verificate pana la intrarea în legalitate”, mai transmite Gubandru.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole