FOTO. Morile de Apă de la Rudăria – primul Brunch pe Valea Almăjului cu brânză friptă cu coleșă, salată acră de melci, brânzeturi, pastă de jumeri și unt cu leurdă

Primul Brunch organizat la Rudăria s-a bucurat de un real succes! Ce arome, ce experiențe, ce de oameni faini.

Nu ne-am așteptat să avem parte de atât de mulți invitați care să dorească să participe și să guste din bunătățile puse la dispoziție și gătite cu drag de gazde, familia Craia. Doamnele din sat au dat și ele o mână de ajutor, punând pe masă o mulțime de bunătăți, făcute din produse locale, cu făină de grâu măcinată la moara de apă, cu ceapă și ridichi proaspete din grădină, plăcinte și gogoși cu fructe crescute în livezi“, arată reprezentanții Asociației Acasă în Banat.

Coleșa cu brânză friptă, salata acră de melci, colăreții cu lapte, brânzeturile, pasta de jumeri și untul cu leurdă, păpricașul de pui, dar și laptele de oaie sau limonada din flori de salcâm sunt doar câteva dintre bunătățile care i-au făcut pe invitați să intre în contact cu Valea Almăjului, să îi înțeleagă și să îi aprecieze diversitatea gastronomică.

Pentru că mâncarea bună și multă cere un pic de mișcare, timp de aproape două ore, ei au descoperit la pas morile din Eftimie Murgu, cu calm și însoțiți de un ghid pasionat. Mai mult decât atât, Victor – de la moara Micloșoanea, le-a făcut și o demonstrație de măcinat făina, pentru a vedea cum boabele de porumb se transformă în făină de coleașă. Mai mult, vizitatorii au putut pleca acasă cu produse de la localnici, ei au putut cumpăra gemuri de toate felurile, apă de lavandă sau de trandafiri, botoșei tricotați de bătrânele din sat, miere sau făină de porumb.Mulțumim pe această cale tuturor celor care au făcut acest brunch posibil: Decoevents Maya – gazdele acestui minunat eveniment, Delia Barbu de la Asociația My Banat, Primaria Eftimie Murgu, My Transylvania“, mai arată Asociația Acasă în Banat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole