FOTO. Horticultura: suntem pe teren pentru a repara ceea ce se mai poate repara

Vântul puternic care a afectat judeţul Timiş în noaptea de miercuri spre joi a provocat căderea mai multor copaci, decopertări de acoperișuri, dar şi răsturnarea a două TIR-uri în care se aflau două persoane.

Societatea Horticultura anunță că intervine pentru a evalua și înlătura pagubele produse de furtună.

“După furtuna de aseară, colegii noștri sunt pe teren pentru a repara ceea ce se mai poate repara și pentru a strânge crengile rupte de furtună. Din fericire, stejarul plantat săptămâna trecută este viguros și în siguranță“, transmite Horticultura.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a anunţat, joi, că echipajele au intervenit în Timişoara pentru degajarea a 25 de copaci, unii căzuţi peste autoturisme, evacuarea apei din 16 subsoluri, gospodării şi curţi inundate, degajarea unui acoperiş luat de vânt de pe o mansardă a unui bloc aflat în construcţie, ridicarea a două autocamioane TIR răsturnate de vânt, cu două persoane blocate în interiorul acestora, fără a se înregistra victime.

Pompierii ISU Banat au mai intervenit în localităţile Giroc (o degajare de copac, o inundaţie şi un contor de gaz spart), Lugoj (trei degajări de copaci, cinci inundaţii în gospodării, opt degajări de acoperişuri de bloc luate de vânt, o degajare de acoperiş al unei case, luat de vânt), Chişoda (două inundaţii în gospodării), Parţa, Silagiu şi Utvin (degajări de copaci şi gospodării inundate).

Recomandările noastre

Cele mai citite articole