FOTO. Firma care arunca gunoaie pe strada Ovidiu Balea a mai luat o amendă de 50.000 lei. Terenul nu era igienizat complet

Polițiștii locali au verificat, atât zilele trecute, cât și astăzi, pe str. Ovidiu Balea, unde, în urmă cu două săptămâni, a fost descoperită o groapă amenajată cu scopul depozitării și îngropării deșeurilor.

Atunci, un dezvoltator imobiliar a luat o amendă de 40.000 de lei, pentru că deșeurile sale au fost transportate neautorizat pe terenul respectiv. La următoarele verificări, firma care a transportat deșeurile și care deține terenul a luat două amenzi, în valoare de 70.000 și 60.000 de lei. Tot atunci, s-a dispus și măsura complementară de ecologizarea a terenului și prezentarea documentelor justificative din care să rezulte trasabilitatea deșeurilor obținute în urma activităților de ecologizare, în termen de 15 zile.

„La termenul de azi, s-a constatat că doar o parte din deșeuri a fost ridicată și predată unor agenți economici autorizati, dar o cantitate însemnată a rămas în locația respectivă, motiv pentru care s-a aplicat o nouă sancțiune în valoare de 50.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Verificările vor continua și zilele următoare pentru a se stabili dacă deșeurile vor fi ridicate în totalitate, avându-se în vedere inclusiv trasabilitatea acestora.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole