Lucrările la Arena Eroii Timișoarei, primul stadion construit în oraș, după 60 de ani, printr-o investiție de peste 100 de milioane de lei a Primăriei Municipiului Timișoara, avansează în ritm susținut.
Fundația de la Peluza 2 Est a fost deja turnată și se efectuează lucrările de umplere. La Peluza Vest se lucrează la turnarea fundației. La Tribuna 1 a început turnarea fundației, iar la Tribuna 2 se excavează și se lucrează la stabilizarea terenului prin realizarea coloanelor de piatră.
„Am fost pe șantierul de la Arena Eroii Timișoarei și sunt mulțumit de ritmul lucrărilor. Deja progresul este vizibil. Noul stadion este una din investițiile strategice ale orașului, așteptată de decenii de timișoreni. Mă bucur că facem progrese pe șantier și că în 2 ani aici se vor putea organiza meciuri sau concerte. Este un stadion pe care îl facem cu forțe proprii, exclusiv din banii din taxele și impozitele timișorenilor”, a spus primarul Dominic Fritz.
Stadionul de pe Calea Buziașului va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB, ceea ce va permite inclusiv organizarea de competiții internaționale. Capacitatea prevăzută este de 10.101 locuri în tribune, terenul va avea gazon natural și dotări ultramoderne. La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele. La primul etaj vor fi lojele, oficii și altele spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinetele pentru transmisii TV, cabine pentru presă, o zonă de lucru foto și altele.
Pe o suprafață de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.
Costurile pentru noul stadion se ridică la 123.615.850 lei (cu TVA) sunt alocate din bugetul local, iar termenul de execuție este de 2 ani și 3 luni.