Fostul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, a contestat încetarea mandatul înainte de termen – susține că a avut tot timpul domiciliul în Lugoj

Fostul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, a contestat astăzi în instanța de contencios administrativ ordinul emis de prefectul de Timiș prin care i-a încetat mandatul înainte de termen.

“Avocații au trimis către Tribunalul Timiș cererea de anulare a ordinului prefectului, principalele argumente sunt acelea că  Prefectura nu a luat în calcul că domiciliul meu în fapt a fost tot timpul în municipiul Lugoj și nici faptul că sunt și cetățean german deci am dreptul să candidez și să fiu ales în condițiile legislației europene. Consider că votul dat de cetățenii municipiului Lugoj nu poate fi dat la o parte printr-o decizie administrativă“, a declarat Claudiu Buciu.

Potrivit Codului Administrativ, de la data înregistrării contestației, instanța are la dispoziție 30 de zile să se pronunțe.

Mandatul lui Claudiu Buciu a încetat printr-un ordin semnat de prefectul Mihai Ritivoiu în 8 iulie, după ce și-a schimbat domiciliul timp de o lună și jumătate, în acest an, în Germania.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole