Fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, demască incompetența lui Alin Nica, primul țăran de la județ: încrederea a mii de oameni a fost aruncată la gunoi

La data de 2 februarie, creștinii ortodocși sărbătoresc Întâmpinarea Domnului sau Stretenia, în denumirea populară. Pe lângă însemnătatea religioasă, conform tradiției populare, în această zi, urșii ies din bârlog, treziți din hibernare. Dacă afară e vreme însorită, ursul își vede coadă, se sperie și intră din nou în bârlog. E semn că iarna va mai dura. În schimb, dacă plouă sau timpul e închis, ursul nu își vede umbra cozii, nu revine la hibernare, iar iarna se va termina în scurt timp.

Este și cazul fostului președinte al CJ Timiș, Călin Dobra, care după un an și jumătate de hibernare, pare trezit la realitatea de zi cu zi și pare hotărât să observe dezastrul produs în administrația județeană de săteanul Alin Nica, singurul țăran ajuns vreodată în mod rușinos în fruntea județului. 

Rezilierea contractului pentru extinderea la patru benzi a drumului Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata – A1 a fost prilej pentru Călin Dobra să testeze dacă apă e udă și a criticat pe Facebook decizia administrației ZERO, condusă de fiul satului Dudeștii Noi.

“Încrederea a mii de oameni înșelată, o muncă titanică, aruncată la gunoi și un risc uriaș de pierdere a fondurilor pe acest proiect! Asta înseamnă rezilierea contractului cu firma care trebuia să execute lărgirea la patru benzi, a drumului dintre Timișoara și Autostrada Vestului, prin Dumbrăvița și Giarmata! Două instituții pentru care ar trebui să primeze interesul timișenilor – Consiliul Județean și Primăria Timișoara  –  s-au dovedit incapabile să ducă la bun final un proiect servit pe tavă! În orice proiect de acest fel apar probleme, la fiecare pas, dar pentru asta vă aflați în fruntea județului și municipiului, stimați aleși, să găsiți soluții! Voi aveți în schimb alte priorități! Din păcate pentru timișeni, continuați să vă arătați nepăsarea!“, consideră fostul președinte al CJ Timiș.

Să vedem însă dacă după această ieșire intempestivă, ca un zvâc, Călin Dobra intră din nou în hibernare sau va face opoziție pentru a arăta adevăratul dezastru produs la nivelul județului de sinistrul sătean de la Dudeștii Noi și echipa sa de șuți.

Ieri însă cel mai slab șef al CJ Timiș din istoria sa a avut o întâlnire la Lugoj cu primarul Claudiu Buciu, care i-a solicitat demisia din funcția de șef la PNL Timiș acum câteva luni și chiar a forțat organizarea de alegeri județene cu cântec, care și astăzi sunt contestate ca fiind nestatutare, fără însă să existe un răspuns clar. Ori în mediul politic este de notorietatea o înțelegere între Alin Nica și Călin Dobra, cu privire la debarcarea lui Claudiu Buciu în 2024, iar vizita lui Alin Nicase prea poate să nu fi fost privită cu ochi buni de către Călin Dobra, care a simțit probabil pe pielea sa ce înseamnă trădarea.   

Revenind la drumul județean de la Dumbrăvița, trebuie amintit că licitația organizată de CJ Timiș pentru extinderea la patru benzi a fost firma Tehnocer, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 80,3 milioane lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 57,6 milioane lei, bani care prin decizia de reziliere se pot pierde.

Data finalizării proiectului ar fi trebuit să fie 30.09.2022, care este un vis distrus de incompetentul județului, șeful administrației ZERO proiecte proprii aflate în implementare, Alin  Nica, care după cum se vede nu reușește să finalizeze nici investițiile lăsate moștenire, pe tavă, ca să nu mai spunem că surse politice au declarat că rezilierea este doar o modalitatea a peneliștilor de a oferi contactul unei firme de casă.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole