Fostul director al Penitenciarului Timișoara, Alexeev Georgică, a fost găsit în conflict de interese administrativ de către Agenția Națională de Integritate

Fostul director al Penitenciarului Timișoara, Alexeev Georgică, a fost declarat de către Agenția Națională de Integritate în conflict de interese administrativ.

În perioada exercitării funcției publice de conducere cu statut special, a participat la luarea unor decizii cu privire la o societate comercială al cărei asociat unic este creditorul unui împrumut pe care persoana evaluată l-a menționat în declarația de avere completată în anul 2021. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. a) și c) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 121, alin. (1),  lit. a) și c) din Legea nr. 145/2019“, arată Agenția într-un comunicat de presă.

Potrivit declarației de avere invocată, Alexeev Georgică deține mai multe terenuri la Giarmata Vii, Cerneteaz, Timișoara și Văliug, dar și cinci apartamente, case de locuit, case de vacanță și spații comerciale.

Conform site-ului edituralumen.ro, Georgică Alexxev s-a născut la 15 ianuarie 1976, în comuna Chilia Veche, județul Tulcea, acolo unde a făcut și primii ani de școală, urmând apoi liceul la Tulcea. Este absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuzaˮ din București, fiind licențiat în Drept (1998). După absolvire, urmează mai multe cursuri în regim postuniversitar, în domeniul Administrației Publice (2000) și cel al Managementului penitenciar (2001), apoi obține masteratul în Științe Penale la Universitatea de Vest din Timișoara (2006), urmat de titlul de doctor în Drept, conferit de aceeași Universitate (2015).

În spatele numelui său se află multă muncă și perseverență, creionând astfel o carieră de 24 de ani, timp în care a îmbrăcat uniforma din sistemul penitenciar. Încă de la absolvire este consecvent și lucrează în aceeași unitate din Administrația Națională a Penitenciarelor, iar în decursul timpului ocupă alternativ funcțiile de ofițer, comandant Secție interioară, director adjunct și director al Penitenciarului din Timișoara, atingând diverse grade până la cel de Comisar șef de poliție penitenciară. În ianuarie 2022 se retrage definitiv din activitatea instituției penitenciare, rămânând fidel noțiunii de învățare pe tot parcursul vieții, fiind student în anul III la Facultatea de Horticultură și Silvicultură a U.S.A.M.V. a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara și muncii de educație și cercetare în învățământul superior, în calitate de cadru didactic asociat la Universitatea Tibiscus din Timișoara“, arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole