Focar de pestă porcină în comuna Tormac

Focar de pestă porcină în localitatea Cadar din comuna Tormac. Analizele au fost prelevate de la un porc din gospodăria unul localnic, care au confirmat prezența virusului Pestei Porcine Africane.

„În data de 06.08.2021 au fost prelevate probe reprezentând set organe de la o suină moartă din exploatația non-profesională din comuna Tormac, localitatea Cadar și trimisă la Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Timiș în vederea depistării genomului virusului Pestei Porcine Africane în vederea confirmării acestuia. În urma examinării acestor probe LSVSA Timiș emite buletinul de analiză nr.14186/07.08.2021 cu rezultat pozitiv, de Pestă Porcină Africană”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Prefectul Zoltan Nemeth a convocat, astăzi, ședința cu membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor, în cadrul căreia s-a emis o hotărâre de aprobare a zonelor de protectie și supraveghere din jurul focarului de pestă porcină africană și a planului de măsuri.

„În cazul acestei confirmării DSVSA Timiș va lua toate măsurile care se impun, conform actelor normative în vigoare, Procedurilor și Manualului Operațional pentru intervenția în focarele de pestă porcină africană. Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină”, mai transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Trei porci vor fi sacrificați

Recomandările noastre

Cele mai citite articole