Firma care transporta gunoaie pe terenul din zona Mehala s-a ales cu amenzi de 130.000 lei

Firma care transporta deșeuri pe terenul din zona Mehala, unde s-a format un deponeu clandestin de mari dimensiuni, s-a ales cu amenzi în valoare de 130.000 de lei. Și un dezvoltator imobiliar are de plătit o amendă de 40.000 de lei.

În urma descinderii de miercuri, 9 martie, a primarului Dominic Fritz împreună cu reprezentanții Poliției Locale în zona Mehala – Ovidiu Balea, unde se afla o imensă groapă ilegală de gunoaie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat mai multe măsuri.

„Pe lângă sancțiunea în valoare de 40.000 de lei aplicată unui dezvoltator imobiliar care a produs și încredințat unui firme de transport deșeurile rezultate din construcții depozitate ulterior în locația respectivă, la sediul Poliției Locale Timișoara s-a prezentat, în urma demersurilor efectuate, și reprezentantul firmei care a transportat deșeurile și care deține terenul pe care acestea au fost depozitate. Aceasta a fost sancționat cu 70.000 de lei conform OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor și cu 60.000 lei conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, atât pentru transportul de deșeuri cât și pentru modul în care a încercat eliminarea acestora. Termenul stabilit pentru ecologizarea terenului și predarea deșeurilor către un agent economic autorizat în gestionarea acestora este de 15 zile”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Situația rămâne în atenția polițiștilor locali.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole