Fetiță de șapte ani depistată într-o mașină la vama Moravița – însoțitorii nu aveau documente pentru a o scoate din țară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița au depistat vineri noaptea, în jurul orei 04:20, pe sensul de ieșire din țară, într-un autoturism înmatriculat în Austria, un cetățean român minor pentru care însoțitorul nu avea toate actele necesare călătoriei. 

În mașină se aflau patru persoane, un cetățean român – bona minorei, un cetățean croat și doi cetățeni sârbi, însoțite de un minor, cetățean român.

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat că minora în vârstă de 7 ani nu este însoțită de părinți, iar niciunul dintre însoțitori nu a putut  prezenta declarație notarială din partea părinților și nici certificat de cazier judiciar„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Polițiștii de frontieră nu au permis ieșirea minorului din țară și au informat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Şi Protecţia Copilului Timiș despre cazul minorei, care au preluat-o din Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, urmând a dispune măsurile legale care se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole