Federația Sanitas: Guvernul dorește ca medicii să se pensioneze la 67 de ani

Modificarea Legii 95/2006 pregătită de Guvernul României prevede printre altele creșterea vârstei de pensionare pentru medici de la 65 la 67 de ani, fără excepții! – se arată într-un comunicat al sindicaliștilor din sănătate.

TIMIȘOARA – 11 august

“Este prima dovadă a faptului că, treptat, se pregătește creșterea vârstei de pensionare pentru toate categoriile de salariați. În ceea ce îi privește pe medici, există câteva aspecte care trebuie avute în vedere înainte de a se lua o decizie radicală și anume:

– Vor fi medicii care își desfășoară activitatea în specialități foarte grele (ATI, medicină de urgență, chirurgie, psihiatrie, etc.), cu încărcătură fizică și psihică foarte mare, capabili să muncească până la 67 de ani?

– Vor putea aceștia să facă suficiente gărzi pentru a asigura continuitatea activității medicale până la 67 de ani?

– Se are în vedere reglementarea unei vârste până la care gărzile să fie obligatorii după care acestea să fie o opțiune personală a medicilor?”, susțin sindicaliștii.

Așteptările medicilor sunt ca vârsta lor de pensionare să scadă

“Așteptările reale ale medicilor sunt ca vârsta lor de pensionare să scadă prin recunoașterea CIM-urilor cu timp parțial de lucru, ca vechime în muncă. În opinia noastră, desfășurarea activității peste limita standard de vârstă trebuie să rămână o opțiune personală!”, se mai arată în comunicatul Sanitas.

5 focare de Covid-19 active în Timiș

Direcția de Sănătate Publică Timiș transmite că, la aceasta dată, la nivelul județului, sunt 5 focare de Covid-19 active și se află în supraveghere epidemiologică. A fost închis focarul din…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole