Exercițiu la Spitalul Militar – a fost simulat un Plan Alb cu ocazia unui accident rutier cu victime multiple

Un exercițiu în care a fost pus în aplicare un Plan Alb cu ocazia unui accident rutier cu victime multiple a fost simulat la Spitalul Militar din Timișoara.

“La sediul Spitalului Clinic Militar de Urgență „dr. Victor Popescu” Timișoara a avut loc un exercițiu de punere în aplicare a Planului Alb pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier cu victime multiple. Conform scenariului exercițiului și nivelului de declanșare-cod Galben, spitalului i-au fost repartizate 4 victime, care au primit asistență medicală de urgență. Scopul exercițiului a fost atins, astfel de simulări fiind foarte utile întrucât se urmărește coordonarea tuturor structurilor cu atribuţii din cadrul spitalului, precum şi antrenarea forţelor participante în vederea reducerii timpilor operativi de intervenţie într-o situație reală!“, se arată într-un comunicat al unității sanitare.

Planul alb de intervenție, care se activează în caz de catastrofă, este echivalentul planului roșu activat în cazul intervenției echipajelor de urgență.

Planul alb arată modul în care sunt alertați medicii, ce fel de cadre medicale din spital sunt chemate de acasă sau cine devine responsabil de trierea pacienților care urmează să fie aduși în spital.

Fiecare unitate medicală are obligația, prin lege, să dețină un asemenea pe plan, pe care să îl aplice în caz de evenimente cu victime multiple.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole