Eufonia Festival – concert de excepție în Sinagoga din Cetate, pe 4 septembrie

Sinagoga din Cetate, o bijuterie arhitecturală din zona centrală a Timișoarei, reinaugurată în prezența împăratului 𝑭𝒓𝒂𝒏𝒛 𝑱𝒐𝒔𝒆𝒑𝒉 𝒂𝒍 𝑰𝒎𝒑𝒆𝒓𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑨𝒖𝒔𝒕𝒓𝒐-𝑼𝒏𝒈𝒂𝒓 în 1872 și devenită mai târziu o emblemă a Timișoarei, va fi gazda concertului de închidere a Eufonia Baroque Academy.

După aproape 20 de ani în care a stat închis, spațiul și-a redeschis de curând porțile publicului larg, prilej numai bun pentru timișoreni să se delecteze cu un concert extraordinar cu 18 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑐𝑢 𝑐𝑜𝑎𝑟𝑑𝑒 𝑠̦𝑖 𝑢𝑛 𝑐𝑙𝑎𝑣𝑒𝑐𝑖𝑛, într-o sală cu o acustică magnifică. Ansamblul format din 19 muzicieni excepționali coordonați de renumitul violonist german 𝐁𝐞𝐫𝐧𝐡𝐚𝐫𝐝 𝐅𝐨𝐫𝐜𝐤, va susține un program muzical divers, alcătuit din lucrări celebre ale unor compozitori ca 𝐽.𝑆. 𝐵𝑎𝑐ℎ, 𝐶.𝑃.𝐸. 𝐵𝑎𝑐ℎ, 𝐺.𝑃. 𝑇𝑒𝑙𝑒𝑚𝑎𝑛𝑛 𝑠𝑎𝑢 𝐺.𝐹. 𝐻𝑎̈𝑛𝑑𝑒𝑙. Extraordinarul concert 𝐁𝐫𝐚𝐧𝐝𝐞𝐧𝐛𝐮𝐫𝐠𝐢𝐜 𝐍𝐫. 𝟑 scris de J.S.Bach va fi interpretat de 𝐵𝑒𝑟𝑛ℎ𝑎𝑟𝑑 𝐹𝑜𝑟𝑐𝑘, 𝑉𝑙𝑎𝑑 𝑃𝑜𝑝𝑒𝑠𝑐𝑢, 𝐷𝑜𝑟𝑎 𝐿𝑎̆𝑝𝑢𝑠̦𝑡𝑒, 𝑀𝑙𝑎𝑑𝑒𝑛 𝑆𝑜𝑚𝑏𝑜𝑟𝑎𝑐, 𝐴𝑛𝑑𝑟𝑒𝑖 𝑃𝑜𝑝𝑎, 𝑅𝑢𝑥𝑎𝑛𝑑𝑟𝑎 𝑀𝑜𝑠̦𝑜𝑟, 𝐹𝑙𝑜𝑟𝑖𝑎𝑛 𝑆𝑐ℎ𝑖𝑚𝑑𝑡 𝐵𝑎𝑟𝑡ℎ𝑎, 𝑂𝑐𝑡𝑎𝑣𝑖𝑎𝑛 𝐿𝑢𝑝, 𝐴𝑛𝑑𝑟𝑒𝑒𝑎 𝑃𝑒𝑡𝑟𝑖𝑙𝑎, 𝑀𝑜𝑘𝑎𝑛 𝑁𝑜𝑒 𝐸𝑙𝑜𝑑“, arată organizatorii.

Eufonia Festival – proiect inițiat de Asociația 𝚃𝚛𝚒𝚋’𝙰𝚛𝚝, se află la cea de a cincea ediție și este organizat, cu această ocazie, de Filarmonica Banatul din Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole