Dramatic. Peste 75.000 de copii au cel puțin un părinte la muncă, în afara țării

Organizația Salvați Copiii România a realizat un studiu din care a rezultat harta copiilor rămași singuri acasă.

Peste 75.800 de copii au cel puțin un părinte la muncă, în afara țării, arată datele asociației.

Pe primul loc este județul Suceava: în iunie 2021, 7.216  copii din Suceava aveau unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Aproape 700 de copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate din cinci judeţe – Suceava, Iași, Vaslui, Mureș și Hunedoara – vor fi integrați în programe complexe de sprijin psiho-socio-educațional.

Într-o perioadă socială dificilă, marcată de criza sanitară și de restricții, peste 75.800 de copii sunt în grija rudelor sau a unui părinte, în țară, în urma migrației economice a părinților, arată statisticile oficiale , care includ doar copiii aflaţi în evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială.

 „Copiii rămași singuri în țară, pentru că părinții sunt nevoiți să muncească peste granițe, au fost vulnerabilizați suplimentar, în această perioadă de criză sanitară. Mulți dintre ei au trecut prin anxietățile acestei perioade fără să o aibă pe mama alături. Izolarea socială care a fost necesară, pentru a limita pandemia, pe ei i-a marginalizat și mai mult, pentru că și-au auzit părinții doar la telefon”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

TABLOU DE ȚARĂ: HARTA COPIILOR RĂMAȘI SINGURI ACASĂ

Cei mai mulți copii rămași singuri acasă sunt în județele:

1 Suceava 7.216

2 Botoșani 5.421

3 Iași 4.448

4 Bacău 3.569

5 Neamț 3.527

6 Prahova 3.515

7 Vaslui 3.220

8 Galați 2.879

9 Maramureș 2.836

10 Constanța 2.833

Încep înscrieri la UPT

După încheierea examenului de bacalaureat și publicarea rezultatelor, tinerii care au finalizat studiile liceale se află în fața celei mai importante alegeri din viața lor – ce facultate să urmeze?…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole