Dominic Fritz: un sfert din stațiile de tramvai intră într-un amplu proces de modernizare – vor avea informații în trei limbi străine

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat astăzi că 34 de stații de pe traseul liniei 1 intră în reabilitare.

“Un sfert din stațiile de tramvai din Timișoara intră într-un amplu proces de modernizare, plecând de la Gara de Nord și ajungând la stația Meteo. Călătorii vor avea condiții civilizate de așteptare și informații pentru a-și putea integra călătoria cu alte opțiuni – nu doar cu alte mijloace de transport public, dar și cu bicicletele din stații sau cu deplasarea cu trenul în cazul navetei în localitățile de lângă Timișoara. Investițiile în transportul în comun au lipsit în Timișoara în ultimii ani și tocmai de aceea este important să ne mișcăm repede pentru a recupera aceste întârzieri. Vorbim despre modernizarea a 34 de stații de pe traseul liniei 1 și scoatem acum la licitație pregătirea documentației necesare și proiectarea. Am cerut ca peroanele să fie aduse la același nivel cu noile tramvaie și vor fi accesibilizate pentru persoanele cu mobilitate redusă și pentru cei cu deficiențe vizuale sau auditive. Transportul public trebuie să devină o opțiune de deplasare și pentru ei. Pentru turiști, sistemele interactive de informare din stații vor avea informații disponibile în trei limbi de circulație internațională“, a spus primarul Timișoarei.

Alte proiecte pentru modernizarea transportului în comun

“Lucrăm integrat, iar acolo unde traseul Liniei 1 se suprapune cu porțiuni din alte proiecte – cum este cel al regenerării zonei Traian – proiectele vor fi integrate, pentru a nu avea soluții diferite în proiecte care vizează același spațiu public. Tot în acest an am demarat două lucrări mari care au ca obiectiv și modernizarea liniilor și stațiilor de tramvai: Bogdăneștilor și Cetății. Mai mult, până la finalul anului vom circula cu noul tramvai achiziționat din fonduri europene, urmând ca anul viitor să sosească altele, precum și primele autobuze electrice, care vor fi cumpărate printr-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale“, a mai precizat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole