Dominic Fritz: terminăm anul asta mai multe șantiere – Cetății, Bogdănești, Clinica ORL, cinema Timiș, Dacia sau campusul Lenau

Primarul Dominic Fritz anunță că anul acesta va fi inaugurată noua clinică de balneologie, aflată momentan în contracție.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Valoarea contractului de execuție este de 12.880.071 lei (fără TVA).

Durata de execuție a lucrărilor este de 21 de luni.

La Balneo începem construcția bazinului mare de tratament cu apă termală. Lucrările pregătitoare sunt gata. Ne îngrijim ca timișorenii să aibă condiții de tratament moderne. Noul bazin va avea o platformă tip ascensor pentru accesul pacienților cu probleme de mobilitate. Apa va fi tot timpul curată, fără impurități și bacterii datorită unui sistemul de filtrare foarte performant. Controlul temperaturii apei se va face digital, printr-un sistem de monitorizare inteligent. Construim la Balneo o clădire nouă și o reabilităm pe cea existentă. Între cele două clădiri facem un culoar de acces pentru ca pacienții să nu fie nevoiți să iasă afară între proceduri de tratament. Asigurăm aici echipamente de ultimă generație pentru pacienți, pentru o gamă vastă de tratamente: kinetoterapie, recuperare neurologică, terapie cu aerosoli, hidroterapie, terapie prin câmpuri magnetice ș.a. Șantierul a început anul trecut și va fi gata anul acesta“, a declarat Dominic Fritz.

La finalul lucrărilor, noua clădire va fi din nou racordată la rețeaua de alimentare cu apă termală.

Totodată, primarul Timișoarei a declarat că în 2023 vor fi închise mai multe șantiere.

Terminăm anul asta mai multe șantiere: Cetății, Bogdăneștilor, Clinica ORL, cinema Timiș, Dacia, centrul din Kuncz, prima etapă de înlocuire 30km de țevi de încălzire, campusul Lenau, cele două corpuri noi de la școala 30 din Soarelui, Liceul Ungureanu din zona centrală, Grădinița 33 din Tipografilor… Și bineînțeles, începem altele noi“, a mai precizat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole