Dominic Fritz, și dă-i și luptă: nu voi accepta mutilarea patrimoniului – prea mulți ani proprietarii au fost lăsați să-și bată joc

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a sesizat, marți, organele de cercetare penală, după ce proprietarii unui imobil aflat în zona de protecție istorică au executat alte lucrări decât cele prevăzute în proiectul autorizat de Direcția de Urbanism și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Concret, este vorba despre imobilul situat pe str. Wilhelm Muhle din zona Elisabetin, unde proprietarii au început lucrările la mijlocul lunii mai.

Nu voi accepta mutilarea patrimoniului Timișoarei, chiar dacă devin ținta celor care de prea mult timp au fost lăsați să facă ce vor.  Am transmis azi o plângere penală (a 6-a în acest an) după ce inspectorii primăriei au constatat că proprietarii unei case aflată în zona istorică de protecție au făcut lucrări care nu erau prevăzute în autorizația eliberată de noi. Aceste lucrări au dus la modificarea substanțială a aspectului acestui imobil. Pedeapsa pe care o riscă aceștia este de la 3 luni la un an închisoare sau amendă penală.  Au dărâmat gardul vechi (deși în avizul primit de la Direcția Județeană pentru Cultură se preciza clar că acesta trebuie păstrat), au modificat ornamentele de pe acoperiș, au închis parțial una dintre terase, au creat noi goluri pentru geamuri și chiar o nouă intrare la demisol. Prea mulți ani acești proprietari au fost lăsați să-și bată joc de ceea ce au construit generații de timișoreni, iar rezultatul dureros și ireparabil îl vedem cu toții. Nu au făcut-o doar de capul lor, ci au avut o armată de complici în administrație și alte instituții. Mă voi folosi de toate pârghiile pe care le am la dispoziție pentru a stopa asaltul asupra patrimoniul istoric al Timișoarei“, a declarat Dominic Fritz.

De la începutul anului și până în prezent, Primăria Municipiului Timișoara a depus 6 plângeri penale pentru lucrări efectuate fără respectarea proiectelor autorizate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole