Dominic Fritz s-a luat la întrecere cu Alin Nica. Timișoara bagă mare să finalizeze lucrările de pe Calea Buziașului înainte ca CJ Timiș să termine extinderea la Moșnița

Primarul Dominic Fritz anunță, de pe șantier, că lucrările avansează în ritm alert.

“Lucrările pe Calea Buziașului, la ieșire din Timișoara, pe care le-am început de doar o lună, avansează alert și ne propunem să le finalizăm înaintea închiderii șantierului Consiliului Județean, care lucrează la modernizarea DJ 592, între Timișoara și Moșnița Nouă“, spune primarul Timișoarei.

SDM suspusă la un test

“Șantierul de pe Calea Buziașului și extinderea la 4 benzi între intersecția cu str. Magnoliei și limita orașului era esențial pentru a evita formarea de blocaje, odată închis șantierul Consiliului Județean. A fost o premieră și pentru noi să acordăm Societății de Drumuri Municipale, aflată în subordinea Consiliului Local, această lucrare, care este totodată și un test al capacității sale de mobilizare. Muncitorii SDM lucrează și noaptea și în weekend și au reușit să efectueze aproximativ jumătate din lucrările necesare. În următoarele săptămâni se va monta la trecerea de cale ferată un sistem modern care să protejeze suspensiile mașinilor care o traversează, aceasta fiind una dintre cele mai dese plângeri pe care le-am auzit de la șoferii care tranzitează zona“, precizează Dominic Fritz.

Lucrarea include și piste de biciclete

“Dar pentru că orașul nu este doar al mașinilor, lucrarea include și construcția de noi trotuare și piste de bicicletă, iar acest lucru s-a realizat deja pe o parte a străzii. Vom continua lucrările la trotuare și piste de biciclete, fără a afecta traficul, și înspre oraș, pentru că în acest moment sunt zone de pe Calea Buziașului unde trotuarul lipsește cu desăvârșire. Am discutat cu cei de la SDM și cu specialiștii din primărie și estimăm că în cursul lunii octombrie vom închide acest șantier extrem de important pentru Timișoara, dar și pentru locuitorii din zona periurbană“, menționează primarul Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole