Dominic Fritz: rețeaua Colterm va fi tăiată acolo unde nu mai sunt suficienți abonați

Primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea și Colterm vor veni peste vară cu unele măsuri care să reducă costurile și pentru a evita situația din această iarnă.

Potrivit primarului, pentru școli și spitale soluția va fi instalarea de module termice care astfel să fie legate la rețeaua primară, iar la populație, acolo unde la capătul de rețea nu mai exisă decât puțini abonați rețeaua va fi tăiată pentru a reduce pierderile.

“Lucrăm pe mai multe paliere. Sunt părți ale rețelei unde e foarte clar pentru toată lumea că nu are niciun rost, nici economic, nici ecologic, nici tehnologic, deoarece sunt puncte termice unde ajunge agentul termic prin rețeaua primară și de acolo mai departe mai este legat un singur bloc și poate în acel bloc mai sunt legate două apartamente, dar noi ducem și producem toată căldura până în acel punct termic și mai departe. Acum facem o analiză și cu siguranță vom tăia rețeaua în anumite puncte, pentru că acolo niciodată nu o să intri într-o zonă de câștig. Apoi trebuie să facem niște reperații la cazanele din CET Sud unde nu s-au făcut“, a declarat Dominic Fritz, într-o emisiune televizată.

Soluțiile pentru școli și spitale

“Tot ce este aproape de rețeaua primară, unde pierderile nu sunt așa mari și unde temperatura este destul de ridicată, poate fi legat direct de această rețea cu niște module termice care să fie instalate și care chiar pot să mai încălzească agentul termic. Am pus în buget câteva milioane de lei să facem asta la spitale, la școli, unde este posibil. La asta o să lucrăm peste vară“, a mai anunțat primarul Timișoarei.

Se înființează Centrul de Monitorizare a Ordinii Publice și Trafic Management, unic în România. Primarul Dominic Fritz: Intrăm într-o logică interinstituțională nouă, de la transmis date prin CD-uri la trei zile după infracțiune, la acces în timp real

Centrul de Monitorizare Trafic se transformă într-un centru de ordine publică modern, unic în România, printr-un parteneriat între Primăria Timișoara și Poliția Locală. Prin noua structură, scădem semnificativ timpii de…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole