Dominic Fritz prezintă schema de îmbogățire a unui politician local, fost PDL-ist, pe spatele primăriei Timișoara

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, prezintă astăzi o schemă prin care susține că un politician local s-a îmbogățit pe spatele primăriei.

“Cum te îmbogățești pe spatele proprietăților orașului în câțiva pași simpli: În 2001, Primăria Timișoara închiriază un spațiu comercial din zona ultracentrală a orașului, mai exact pe str. Alba Iulia, unei firme deținute de un cunoscut politician local.  În 2016, firma politicianului cere acordul primăriei să subînchirieze acest spațiu. Și îl primește. Legal, decizia ar fi trebuit să treacă de votul Consiliului Local, dar mai-marii zilei au decis să nu se mai încurce cu astfel de detalii. Astfel, totul a fost făcut pe șest, pe semnătura administratorului public de atunci și în baza acordului Comisiei pentru spații cu altă destinație. Astfel, firma politicianului plătește primăriei o chirie lunară de 580 de euro, iar subînchirează  micului antreprenor local care chiar folosește spațiul cu suma de 2.000 de euro plus TVA/lună. De patru ori mai mult. Fără să miște un deget“, dezvăluie primarul Timișoarei.

Spațiul din cate mai mic decât realitatea din teren

“Mai mult, în contractul de închiriere făcut între primărie și firma politicianului este scris negru pe alb că suprafața acestui spațiu este de 38,74 mp. Am cerut remăsurarea lui și, surpriză, suprafața reală este de 45,52 mp. Prin această „mică eroare”, firma politicianului a țepuit primăria cu 100 de euro pe lună. Pare puțin, dar pe an asta înseamnă 1200 de euro. Sunt sigur că nu este singura afacere de genul. Și poate veți înțelege și de ce unii consilieri locali mă atacă de fiecare dată când vrem să punem ordine în actele primăriei. O fac cu ardoarea luptătorilor pentru “antreprenorii locali”,  În ultima ședință a Consiliului Local Timișoara, în ciuda opoziției unora, a trecut un proiect de hotărâre prin care scoatem la licitație închirierea acestui spațiu. În acest mod asigurăm șanse egale pentru orice firmă să închirieze un spațiu în zona centrală și pentru bugetul local să obținem un preț în conformitate cu realitatea pieței“, mai precizează Dominic Fritz.

Deși primarul Timișoarei nu spune numele politicianului local, conform unor surse ale Buletin de Timișoara ar fi vorba despre fostul deputat de Timiș, Cornel Sămărtinean, fost șef al PMP Timiș și fost PDL-ist.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole