Dominic Fritz nu a candidat la New York pentru că nu este genial

Primarul Timișoarei a avut programată o întâlnire cu cetățenii de pe Calea Torontalului, din zona Grigore Alexandrescu, ocazie cu care a avut posibilitatea să afle o listă interminabilă de probleme cu care oamenii se confruntă zi de zi. Nu că ar fi prima dată când se află acolo și nu că ar fi prima dată când aude lista.

Mizeria, locurile de parcare, clădirile prea înalte, ambrozia, pistele de biciclete, trotuarele, toate aceste aspecte l-au bombardat pe Dominic Fritz, care a și-a recunoscut în fața oamenilor limitele “dacă aș fi așa de mare geniu, aș fi candidat la New York sau ceva, din păcate atât pot și sunt sigur că o să se vadă rezultate”.

“O zonă în care s-a construit haotic în ultimii ani, lucru favorizat și de lipsa unui Plan Urbanistic General. Un PUG expirat de mai bine de zece ani, pe care noi îl vom reactualiza pentru a stopa pe viitor astfel de dezvoltări fără cap. Ca în toate zonele în care am mers până acum, și locuitorii de pe Torontalului – Alexandrescu își doresc doar o calitate a vieții mai bună. Propunerile lor – spații verzi și parcuri, locuri de joacă și terenuri de sport, o mai bună conectivitate la transportul în comun, trotuare și piste de biciclete sau străzi asfaltate – sunt toate de bun simț și nu pot să nu rămân cu un gust amar de cât de ignorate au fost unele zone din oraș în ultimii ani”, a notat Dominic Fritz.

Conceptul de guvernanță participativă – soluția la spațiile verzi

“Le-am vorbit oamenilor din cartier despre noul concept de guvernanță participativă pe care îl introducem în Primăria Timișoara, despre faptul că problemele lor, dar și soluțiile pe care le găsesc vor fi centralizate de un manager de cartier, un om din Primăria Timișoara care mai apoi va avea misiunea să le transmită mai departe departamentelor municipalității spre rezolvare. Schimbările în Timișoara nu vor veni peste noapte, dar mă bucur că oamenii se implică, pentru că doar cu ajutorul comunității vom recupera timpul pierdut în ultimii ani”, spune actualul primar.

Se închide traficul pe Mihai Eminescu

Primăria Timișoara anunță că se închide traficul rutier pe b-dul. Mihai Eminescu, tronsonul cuprins între  b-dul. Revoluției din 1989 și str. Michelangelo pentru asfaltare. „Comisia de circulație de la nivelul…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole