Dominic Fritz: ne vedem duminică la 12:15 fix la o plimbare cu tramvaiele liniilor 4 și 7 – se reia circulația tramvaielor pe Bulevardul Cetății

Primăria Timișoara informează că circulația tramvaielor pe Bulevardul Cetății din Timișoara se va relua duminică, 18.02.2024, începând cu ora 12:15.

Le mulțumesc pentru răbdare și înțelegere, în primul rând timișorenilor care locuiesc sau lucrează în această zonă și care au fost afectați de suspendarea liniei de tramvai pe perioada lucrărilor. A fost un șantier greu, cu multe lucrări, cu schimbarea tuturor rețelelor și utilităților, o lucrare care se face o dată la 50 de ani. De duminică, tramvaiul va circula din nou pe Cetății. Nu doar linia e modernă, ci și tramvaiele care vor circula pe aici. Vrem să le oferim timișorenilor condiții confortabile și moderne de călătorie”, a spus primarul Dominic Fritz.

Tramvaiele liniilor 4 și 7 vor circula pe următoarele trasee:

Linia 4:

Calea Torontalului (Ciocanul), Matei Basarab, Amforei, Gheorghe Lazăr, Balta Verde, Bogdăneștilor, Circumvalațiunii, Piața 700, Spitalul de copii „Louis Țurcanu”, Catedrala Mitropolitană, Piața Maria, Parc Doina, Piața Nicolae Bălcescu, Memorandumului, Drubeta, Salcâmilor, Calea Martirilor, Spitalul Județean, Bd. Sudului, AEM.

Linia 7:

Calea Torontalului (Ciocanul), Matei Basarab, Amforei, Gh. Lazăr, Balta Verde, Bogdăneștilor, Circumvalațiunii, Piața 700, Spitalul de copii „Louis Țurcanu”, Catedrala Mitropolitană, Piața Maria, Parc Doina, Piața Nicolae Bălcescu, Memorandumului, Drubeta, Mareșal Averescu (Lidia), Mureș, I.P. Pavlov, Progresul (Aluniș), Emil Zola, Izlaz, Chișodei, Piața Veteranilor, Transilvania, Banatul, Dâmbovița.

Pentru a marca acest moment, Primăria Timișoara și Casa de Cultură vor organiza un concurs pentru elevii școlilor aflate pe Bulevardul Cetății.

Acesta va avea loc duminică între orele 11 și 11:30 pe traseul Calea Torontalului – Balta Verde.

Reabilitarea liniei de tramvai de pe Bulevardul Cetății contribuie la promovarea si îmbunătățirea transportului public de călători și, implicit, la creșterea atractivității acestuia, în detrimentul folosirii autoturismelor proprii.

Valoarea totală a proiectului: 110.805.689,32 lei, din care cofinanțare UE (Programul Regional Vest 2021-2027) 66.631.207,45 lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole