Dominic Fritz, mesaj pentru cârcotași: am ajuns la 4.000 de articole cu Capitala Culturală Europeană – orașul promovat și de Serviciul de Presă al Bisericilor Catolice – Timișoara face știri pozitive

Primarul Dominic Fritz a avut un mesaj pentru cei care au fost nemulțumiți de programul din Deschiderea Capitalei Culturale Europene.

Edilul susține că ecourile weekendului de deschidere al Capitalei Culturale au ajuns în media urmărită de milioane de români și europeni.

Cei aproape 200 jurnaliști acreditați la eveniment au relatat despre atmosfera din oraș, despre programul cultural și despre ambițiile Timișoarei – prin agenții de presă, posturi TV, radiouri și ziare internaționale. Programul multicultural și european foarte divers a fost un magnet. Fiecare a găsit la Timișoara ceva din ”acasă”. De la experimentele cu parfumul trandafirilor bulgărești relatat de agenția de presă bulgară BTA, la spectacolele artiștilor maghiari promovate de agenția de presă ungară MTI, la artiștii suedezi care au performat în weekendul trecut la Timișoara,  la promovarea Timișoarei ca oraș pluriconfesional de către Serviciul de Presă al Bisericilor Catolice din Europa.   

🏆”Timișoara dă dovadă de optimism, multiculturalism și de curajul de a fi imperfectă” – scrie agenția de presă germană DPA, preluată de peste 70 de ziare, posturi de radio și TV.

🏆”Cel de-al treilea oraș ca mărime din România este plin de culoare, atât prin peisajul urban, cât și prin modul în care oamenii trăiesc împreună”, scrie Süddeutsche Zeitung

🏆”La Timișoara, ‘sora mai mică a Vienei’, se întâmplă mai multe ca niciodată” – theworldnews

🏆”Din punct de vedere cultural, acest oraș industrial și universitar în plină expansiune are multe de oferit” – rtl.de 

🏆”Scopul programului e implicarea în cultură a tuturor claselor sociale”. – orf.at

Încă nu avem cifrele finale. Dar din ce avem până acum, am ajuns la 4.000 de articole și menționări în presa națională și internațională și peste 60 milioane de vizualizări. Timișoara face știri pozitive prin potențialul ei. Și e doar începutul“, a menționat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole