Dominic Fritz: mă caută jurnaliști de peste tot să le povestesc de Timișoara – orașul promovat de ZDF, Independent, Spiegel sau DW

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că în ultima perioada Timișoara e din nou subiect pozitiv în presa internațională, subiectul fiind Capitala Culturală Europeană.

Acesta a prezentat și o listă cu publicații de prestigiu la nivel european care au inclus Timișoara în lista destinațiilor de city-break recomandate.

Mă caută jurnaliști de peste tot să le povestesc de Timișoara pe română, engleză, germană sau franceză. Capitala Culturală aduce constant echipe TV, posturi de radio, ziare și site-uri de călătorie. Toate vorbesc entuziasmant despre Timișoara ca o destinație ce nu trebuie ratată anul acesta.

Mă bucur să văd că redescoperă tradiția și rădăcinile europene ale orașului, dar și faptul că ne dezvoltăm rapid și avem o viață culturală vibrantă.

🏆 „Timișoara – inima europeană a României” (SWR)

🏆 ”Timișoara este definitiv europeană” (Deutschlandfunk Kultur)

🏆 ”Cosmopolita Timișoara” (Ouest France)

🏆”Timișoara este un centru urban prietenos care atrage sectorul creativ alături de instituții culturale importante din oraș, se mândrește cu arhitectura Secession și cu viața universitară”(portalul britanic “wanderlust”)

🏆 “Timișoara vibrează, are succes economic și o moștenire culturală bogată (…). Este un oraș care respiră libertatea” (postul german ZDF)

🏆“Timișoara vrea anul acesta să strălucească în lumina diversității sale” (știrile principale din Austria, ORF)

🏆Cotidianul britanic The Independent include Timișoara în lista destinațiilor de city-break recomandate pentru anul acesta, alături de orașe ca Helsinki, Liverpool sau Miami.

Interesul presei internaționale pentru Timișoara este o oportunitate istorică pentru noi. Prin promovarea internațională a Timisoarei redevenim magnet de prosperitate și creativitate și aducem vizitatori, investitori și studenți în oraș. Imaginea noastră ca oraș curajos, divers și inovator redefinește locul României pe harta Europei. Asta este miza acestui an“, arată Dominic Fritz, care a prezentat și lista publicațiilor:

👍https://www.zdf.de/…/europa-kulturhauptstadt-rumaenien

👍https://www.independent.co.uk/…/city-break-destinations

👍https://www.swr.de/…/die-stadt-timisoara-das

👍https://tvthek.orf.at/…/Temeswar-als…/15308789

👍https://www.rtbf.be/…/timisoara-capitale-culturelle

👍https://www.deutschlandfunkkultur.de/europaeische

👍https://www.ouest-france.fr/…/les-capitales-europeennes

👍https://www.spiegel.de/…/timisoara-veszprem-und-eleusis

👍https://www.swissinfo.ch/…/cultura-europa…/48170758

👍https://www.wanderlust.co.uk/…/european-capitals-of…/

👍https://www.derstandard.at/…/kulturhauptstadt-hoch-drei

👍https://www.dw.com/…/timisoara-2023-shine…/a-64236451

Recomandările noastre

Cele mai citite articole