Dominic Fritz l-a făcut knockout în prima rundă pe Miki Boxeru – terasa Boss trebuie demolată, a decis Tribunalul Timiș

Primarul Dominic Fritz a câștigat în primă instanță împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

M BOX SECURITY SERV SRL și ADRIA SRL au cerut în 19.05.2023 suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, care impune măsurile de demolare.

Astăzi, 25.05.2023, Tribunalul Timiș a respins cererea reclamanților.

Primăria Timișoara a câștigat astfel în primă instanță.

Astăzi am primit un semnal excelent că lupta noastră pentru a recupera patrimoniul orașului nu e de prisos. Este și un semnal excelent pentru cei care au muncit ani de zile să poată deschide o afacere în vreme ce șmecherii au găsit mereu alte căi neconcurențiale. Cei de la Terasa Boss, unde am început această luptă, mi-au contestat dispoziția de demolare și au pierdut în primă instanță. Totul a decurs foarte rapid. Tribunalul ne-a dat dreptate. Sunt conștient că urmează o luptă lungă, că acesta e doar începutul, dar vreau să-i asigur pe timișoreni că vom merge până la capăt”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a început în 2022 o analiză a situației terenurilor de pe malul Bega și zona Stadion, pentru a elucida situațiile bizare raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora. În urma unui proces minuțios de documentare a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale și au fost exploatate în scop comercial. Prin dispozițiile emise, firmele care ocupă ilegal aceste terenuri sunt obligate să își desființeze construcțiile ridicate. În caz de refuz, primăria va efectua demolările și va imputa costurile aferente.

Decizia poate fi atacată prin recurs.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole