Dominic Fritz: gata cu drumurile între secțiile Spitalului Municipal Timișoara – aducem la un loc secțiile împrăștiate în 14 clădiri

Aproape că nu există bolnav, care a avut nevoie de tratament, îngrijiri medicale sau consultații, care să nu se fi plimbat între secțiile Spitalului Municipal Timișoara. Dar problema veche de ani de zile a Municipalului, care funcționează în 14 clădiri împrăștiate în tot orașul are în sfârșit soluție. Primarul Dominic Fritz a anunțat că secțiile vor fi reunite într-o singură clădire, printr-un parteneriat cu Banca Mondială.

Cred că trebuie să avem un nou Spital Municipal și am lucrat foarte mult cu Banca Mondială în ultimul an. Și suntem gata să facem un acord cu Banca Mondială, pe care îl voi propune Consiliul Local, în care comandăm un studiu de prefezabilitate și un studiu de fezabilitate la Banca Mondială și împreună cu ei pregătim o licitație pentru o firmă care ne va construi noul spital pe banii lor și apoi, în momentul în care primim cheia, Primăria sau Municipiul își va asuma timp de 20 de ani, cel mai probabil, exact asta va fi structurat acum de Banca Mondială, să plătească o sumă lunară pentru aceste cheltuieli. Deci este un fel de parteneriat public-privat, dar strict pentru clădirea spitalului. Și pentru asta lucrăm cu Banca Mondială. Este un pas extraordinar de mare înainte, pentru că în momentul în care am lansat această licitație și vrem să o lansăm încă la sfârșitul anului acesta. În momentul ăsta, la fel ca și cu stadionul, nu mai există cale de întoarcere și se va întâmpla. Timișoara are nevoie de un nou Spital Municipal”, a declarat primarul Dominic Fritz la TVR Timișoara.

Cu un buget pentru sănătate de 152.534.550 de lei, la secțiunea dezvoltare, Primăria Timișoara vrea să materializeze peste 40 de proiecte. Pe lângă investiții majore precum cele de la Clinicile ORL și Balneo, de la Spitalul de Copii sau de la Spitalul Victor Babeș, Primăria va achiziționa și echipamente medicale necesare pentru îngrijirea bolnavilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole