Primarul Dominic Fritz: proiectul de pe Calea Bogdăneștilor este cel mai mare pe care îl avem în execuție

Primarul Dominic Fritz a prezentat situația șantierului de pe Calea Bogdăneștilor, care este cel mai mare proiect de infrastructură pe care municipalitatea îl are în lucru.

“Lucrările au început anul acesta, în luna martie. În ultimele două luni s-a lucrat la partea de rețele subterane (gaz, apă, canal, termoficare) și lucrările vor continua în luna noiembrie. Pe partea dreaptă, cum te deplasezi dinspre centru spre capăt de Ronaț, racordurile au fost finalizate. Pe partea stângă, racordul la termoficare este finalizat, la fel și cel la gaze, iar canalizarea este în proporție de 50% racordată la canalul colector“, spune primarul Timișoarei.

Alternative reale pentru toți participanții la trafic

“Am cerut îmbunătățirea proiectului inițial, astfel încât la final vom avea 2,85 km de piste moderne și sigure, de 1,5m lățime și trotuare cu lățimea corespunzătoare de 2m. Am salvat copacii cu valoare dendrologică, pe care, cu sprijinul Direcției de Mediu și al SDM, i-am transplantat. În locul celor care nu au putut fi salvați, vom planta 336 de arbori tineri, nu puieți. Modernizarea liniei de tramvai va duce la creșterea vitezei medii de circulație a tramvaielor. Adică, întreaga zonă va deveni la finalizarea lucrărilor un culoar de mobilitate, cu alternative reale pentru toți participanții la trafic: pietoni, bicicliști, utilizatori ai transportului public și șoferi. Despre proiectul Calea Bogdăneștilor: 2,25 km în reabilitare, 10.000 mp spațiu verde, inclusiv linii înierbate, linie dublă de tramvai, carosabil cu două benzi pe sens + Piste de bicicletă + Trotuar, bucla reabilitată“, a mai precizat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole