Dominic Fritz, despre fetele care cereau bani pentru o falsă asociație: cariera de escroace le-a fost întreruptă – am cerut Poliției Locale stârpirea acestor practici și să fie cu ochii în patru

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona centrală a orașului au depistat, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 16.45, pe strada N. Paulescu, trei persoane care strângeau bani în numele unei asociații.

Este vorba despre trei tinere, cu vârste de 22, 27 și 17 ani, toate din localități din județul Ialomița, care susțineau că strâng fonduri pentru Asociația Regională pentru Surdomuți, Handicapați și Copii Săraci.

Acestea au fost sancționate conform Legii 61/1991 republicată, cu câte 500 de lei, iar minora cu 250 de lei, deoarece nu aveau niciun fel de avize pentru astfel de activități. De altfel, în săptămânile trecute, polițiștii locali au mai depistat astfel de persoane pe care le-au sancționat, acestea fiind prezente atât în zona centrală, cât și în alte zone ale orașului“, arată Poliția Locală.

Primarul Dominic Fritz a reacționat la aflarea acestei înșelăciuni și a declarat că a cerut Poliției Locale stârpirea acestor practici și să fie cu ochii în patru la orice noi tentative de înșelat timișoreni.

Cariera de escroace în centrul Timișoarei le-a fost întreruptă de polițiștii locali. Cele din imagini se prefăceau că strâng bani pentru nevoiași, dar de fapt furau oamenii de bună-credință care se opreau să le asculte. Povestea fabricată și spusă cu convingere e că reprezintă o “asociație pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci” care strânge bani pentru construirea unui centru internațional (!) pentru copii. Bineînțeles, nici asociația, nici centrul internațional nu există. Polițiștii locali le-au prins în flagrant, le-au amendat și predat la Secția 1 Poliție pentru cercetări.  Nu am niciun dubiu că noi încercări de escrocat timișoreni vor mai fi, ori în centru, ori în cartiere. Am cerut Poliției Locale să facă o prioritate din stârpirea acestor practici și să fie cu ochii în patru la orice noi tentative de înșelat timișoreni sau turiști. Nu dați bani pe stradă, indiferent cât de emoționant sună povestea sau cât de credibil arată cei care o spun. Iar dacă vedeți sau sunteți opriți de astfel de indivizi sunați la 0256 968, dispeceratul Poliției Locale. Împreună ținem Timișoara sigură“, a declarat Dominic Fritz, prin intermediul paginii de Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole