Dominic Fritz, despre alegerile locale: plecăm cu prima șansă la Lugoj, Giroc și Lenauheim – la Cenad avem un primar de succes

Președintele USR Timiș Dominic Fritz, a reacționat la recentele turbulențe politice județene, care s-au lăsat cu pierderea unor aleși locali ai USR în favoarea PSD Timiș.

La finalul săptămânii trecute, șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a prezentat 16 transferuri de primari și viceprimari care au trecut la filiala social-democrată.

Între aceștia s-au numărat și aleși ai USR Timiș, este vorba despre pe primărița din Foeni, Saveta Moldovan, și viceprimarul din Jamu Mare, Lucian Ababei.

„Este o dezamăgire decizia foștilor colegi. Noi am ajutat, mai ales la Foeni chiar foarte mult, cu toată echipa din USR. Am ajutat să fie transport metropolitan până la Foeni. Am renunțat de mai multe ori la sumele Timișoarei din cotele împărțite de Consiliul Județean și le-am reorientat către Foeni. Fiecare primar trebuie să își facă propriile calcule și regret că doamna primar își caută viitorul la un partid care pe termen lung nu va putea să dezvolte România. În același timp, pentru noi aceste mutări tactice ne arată că provocarea de a dezvolta o alternativă reală la acest nou FSN este mare. Ne vom mobiliza să luăm un scor mare și în Timișoara și în județ”, a declarat Dominic Fritz pentru Adevărul.ro.

Dominic Fritz este însă convins că USR Timiș va ieși întărit din alegerile locale.

„O să avem candidați foarte puternici. Primarul din Cenad este un primar din rural de succes care va fi reales ca primar USR. La Lenauheim avem un viceprimar foarte activ cu un viitor promițător. La Lugoj plecăm, spun eu, cu prima șansă să dăm primarul Lugojului, pe Erwin Floroni. Cu asta, ambele municipii din Timiș ar fi conduse de USR. La Giroc, Cristian Amza va fi o alternativă reală la coaliția existentă, unde domnul Vârtosu nu știe încă dacă va candida sub sigla PSD sau PNL”, a declarat Dominic Fritz pentru Adevărul.ro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole