Dominic Fritz: consilierii locali ai PNL s-au aliat cu PSD și blochează activitatea Colterm, în prag de iarnă, fără să le pese de timișoreni

Primarul Dominic Fritz consideră că aleșii locali ai PNL blochează activitatea Colterm, în prag de iarnă, fără să le pese de condițiile de viață ale timișorenilor. Mai mult, primarul îndeamnă PNL Timiș la responsabilitate.

“Unicul obiectiv este de a mă pune pe mine și administrația pe care o conduc în dificultate. Au absentat la ședința AGA a Colterm și s-au aliat cu PSD, așa cum au făcut și în urmă cu o săptămână, la AGA Horticultura. Ne-au lăsat din nou fără cvorum, în ședința în care urma să votăm noul Consiliu de Administrație al Colterm și să dezbatem pregătirile pentru o iarnă grea, din punct de vedere economic. Timișorenii ne-au votat să fim prezenți atunci când se iau decizii importante pentru comunitate. Or, ceea ce a făcut PNL astăzi este fugă de responsabilitatea față de oraș, delegată lor de către cetățeni (și găsirea unui țap ispășitor pentru tot dezastrul financiar lăsat la Colterm, în alte societăți din subordine și în instituție). Hotărârile se iau prin vot, nu prin absență de la vot!“, consideră Dominic Fritz.

PNL Timiș și președintelui Alin Nica să dea dovadă de responsabilitate și să revină la ședințe.

“Consilierii USR PLUS erau pregătiți să voteze componența noului Consiliului de Administrație al Colterm, conform ierarhiei rezultate din concursul asistat de un expert independent și o comisie externă agreată în Consiliul Local. Cu o excepție: fostul director economic, complice la dezastrul financiar și cel care, prin dezinformarea sistematică a furnizorilor în privința lichidităților companiei, a distrus relația de încredere cu aceștia aducând Colterm în situația de a plăti materia primă în avans. Dacă acesta este motivul boicotului îi invit pe colegii liberali să se gândească mai bine. Dacă din nou e vorba despre lupta pentru putere din partid, în care românii și-au învestit votul și încrederea, și care a afectat deja buna guvernare a României, e timpul ca PNL să își clarifice disputele și consilierii PNL să se hotărască dacă vor să lucreze pentru timișoreni sau pentru jocurile unor grupuri interne. Cerem PNL Timiș și președintelui Alin Nica să dea dovadă de responsabilitate și să revină la ședințele unde se iau decizii pentru Timișoara“, a mai transmis primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole