Dominic Fritz, baie de mulțime și selfie-uri de 1 decembrie: unitatea devine posibilă când apreciem diversitatea cu toate diferențele dintre noi – e lecția pe care cei de care au făcut România ne-au lăsat-o moștenire

Ziua de 1 decembrie a fost un bun prilej pentru primarul Timișoarei să facă o baie de mulțime.

Timișorenii, cu mic, cu mare, care au participat în Piața Victoriei la Slujba religioasă oficiată de Mitropolitul Ioan și la parada militară, s-au înghesuit la selfie-uri cu Dominic Fritz.

Pe unitate – nu pe uniformitate – s-a clădit țara noastră, România. La 1 Decembrie 1918, s-au unit provincii diferite, cu tradiții și istorii diferite. Doar când apreciem această diversitate, cu toate diferențele dintre noi, doar atunci unitatea devine posibilă. E lecția pe care cei de acum 105 ani, care au făcut România, ne-au lăsat-o moștenire. M-am bucurat azi, să mă întâlnesc cu români din toată țara. De la Alexandria sau Cluj la Iași sau București și de la Tulcea la Oradea au venit la Timișoara să sărbătorească Ziua Națională.  La mulți ani, România! La mulți ani, Timișoara“, a fost mesajul primarului Timișoarei.

După ce a participat la manifestările dedicate de Ziua Națională Dominic Fritz a ofer și un moment de senzație când a cântat Imnul României la pianul din Piața Victoriei, așa cum puteți vedea AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole