Dominic Fritz: autorizația de construire a mansardei de pe strada Mehadia a fost dată în 2011 – vom permite mansardarea chiar în zonele istorice

Primarul Dominic Fritz a declarat astăzi, într-o conferință de presă că incendiul de pe strada Mehadia este un exemplu de ce se poate întâmpla atunci când nu exist reguli clare.

Edilul a mai spus că decomandată nu se cunoaște cauza producerii incendiului

“Încă nu știm cauzele incendiului. L-am rugat pe arhitectul-șef să scoată din arhive documentele și autorizația de construire a fost dată în 2011, deci de mult timp, de atunci au mai crescut cerințele legale pentru prevenirea incendiilor și cum cea mai mare probabilitate această mansardă nu s-ar fi construit în acest fel. E forte important să înțelegem în acest caz de ce este important să avem anumite reguli și regulamente și sunt deseori critica că face reguli, regulamente sau diverse strategii. Anul trecut am făcut un nou regulament privind mansardarea, noi vrem să permitem mansardarea, chiar acum lucrăm la o schemă care permite chiar în zonele istorice, dar acest lucru trebuie făcut respectând niște reguli pentru a crește calitatea locuirii, dar și siguranța și vedem de exemplu după acest regulament care l-am făcut la inițiativa consilierului local Răzvan Negrișanu că am restricționat densitatea acestor mansarde, adică să nu mai fie posibil să fie atâtea apartamente mici si folosirea de materiale ignifuge pentru realizarea învelitorii“, a declarat Dominic Fritz.

Primarul a mai spus că în spațiul pus la dispoziție de primăriei la Liceul Azur este cazată o familie care a rămas fără locuință în urma incendiului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole