Dominic Fritz: aș fi fericit să cumpărăm gazul la 151 de lei/MWh ca la București, dar Timișoara plătește în unele zile 550 lei, în alte 800 de lei

Primarul Dominic Fritz a comentat astăzi decizia Prefecturii Timiș de a trimite la Guvern solicitarea municipalității pentru un nou ajutor pentru Colterm de 130 de milioane de lei.  

“Anunțul de astăzi al prefectului de Timiș, Mihai Ritivoiu, privind solicitarea unui sprijin financiar de la Guvernul României pentru susținerea termoficării a stârnit multă așteptare din partea timișorenilor. Nu doar din partea celor abonați la COLTERM, ci și din partea celor care au copii la școală sau la grădiniță. Criza energetică pe care o traversăm, cu prețuri la gaz care au luat-o razna, nu este una politică. Doar Guvernul poate să ofere o soluție, nu doar Timișoarei, ci tuturor orașelor românești care mai au un sistem centralizat de termoficare“, a spus Dominic Fritz.

Discrepanța dintre Timișoara și București

“Aș fi fericit să putem cumpăra gazul la același preț ca la București, care în baza unui contract preferențial cu compania de stat Romgaz, plătește 151 de lei/MWh, în timp ce Timișoara plătește în unele zile 550 lei, în alte 800 de lei. Dacă am avea acces la un astfel de contract, chiar și dublu față de București, să zicem la 300 de lei, Timișoara nu ar avea temperaturi scăzute la calorifere. Și nu am cere niciun ban de la Guvern, ne-am descurca singuri, chiar dacă dăm toți banii orașului să ținem la cald copiii în școli și bolnavii în spitale. PS În poză sunt la ceremonia de vineri, de investire a prefectului Mihai Ritivoiu, înmânându-i memoriul prin care solicităm Guvernului României să sprijine financiar Timișoara, pentru a trece cu bine această iarnă“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole