Dominic Fritz anunță scoaterea la concurs a postului de Grădinar Șef – este nevoie de un om vizionar care să continue munca lui Wilhelm Mühle

Primarul Dominic Fritz anunță scoaterea la concurs a postului de Grădinar Șef, care ar trebui să facă reconstrucția ecologică a spațiilor verzi și să elaboreze o viziune peisagistică modernă a orașului.

“Știți persoana potrivită pentru a face din nou din Timișoara orașul parcurilor și al florilor într-o viziune modernă, adaptată timpurilor în care trăim? Am scos la concurs postul de Grădinar Șef al orașului. Da, acel post despre care s-au spus atâtea bazaconii în ultimul timp e scos la concurs. Căutăm absolvent într-una din specializările: arhitectura peisajului, amenajarea și planificarea peisajului sau peisagistică, cu master și cu minim șapte ani de experiență. Rolul său va fi să elaboreze o viziune peisagistică modernă a orașului împreună cu specialiștii și să o pună în practică. Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii verzi, reconstrucția ecologică a spațiilor verzi degradate, conservarea biodiversității sau creșterea spațiului verde per cap de locuitor prin metode tradiționale – cum sunt amenajarea de noi parcuri și spații verzi în cartiere, dar și prin metode inovative – spații și clădiri înierbate, acoperișuri verzi, micro-păduri urbane, grădini verticale etc. fac parte din fișa postului“, a declarat Dominic Fritz.

Moștenirea lui Wilhelm Mühle

“Avem nevoie de un om vizionar dar practic în același timp, deschis pentru colaborarea cu specialiștii din domeniu, deloc impresionabil la obstacole, un partener de dialog cu cetățenii și pasionat de Timișoara. Așteptăm de la viitorul Grădinar Șef să continue tradiția marilor grădinari care au făcut din Timișoara orașul florilor și al parcurilor. Parcul Rozelor, Grădina Botanică, salba de parcuri de pe malul Begăi, aliniamentele stradale de pe marile bulevarde, aranjamente peisagistice de excepție, sute de soiuri de flori și arbuști ornamentali create în serele lor și plantate în oraș – toate au fost inovative și moderne la vremea lor și s-au bazat pe creativitatea și munca acestor grădinari. Venit în 1891, la Timișoara la Expoziția Agricolă, Împăratul Franz Josef este profund impresionat de calitatea muncii lui Wilhelm Mühle unul dintre cei mai emblematici grădinari și florari ai orașului. Împăratul îl decorează și îi acordă prețiosul titlul de furnizor oficial de roze pentru Curtea imperială de la Viena. După decenii întregi în care această poziție a lipsit e timpul să acordăm din nou importanța cuvenită spațiilor verzi din Timișoara“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Sondaj. TOP 5 Spații publice din Lugoj

Primăria Lugoj, împreună cu UrbanizeHub România, organizează o nouă acţiune în cadrul campaniei „Noi revitalizăm orașul”. „Vă invităm să participați la îmbunătăţirea calităţii spaţiilor publice din oraşul nostru. Această activitate…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole