Dominic Fritz: am plantat în jardiniere plante perene – până acum erau flori care ajungeau la gunoi după câteva luni

Primarul Dominic Fritz a declarat astăzi că Societatea Horticultura a plantat în jardinierele din oraș plante perene, o decizie care aduce costuri mai mici pentru întreținere.

“Am plantat în sutele de jardiniere din oraș plante perene și anuale, după o selecție făcută de specialiștii Horticultura Timișoara și cei de la Direcția Infrastructură verde din Primărie. Am avut în vedere nu doar obținerea unui aspect estetic plăcut, ci și costuri mult reduse de întreținere. Până acum, în fiecare an, în jardiniere erau plantate flori care rezistau câteva luni și apoi ajungeau la gunoi. Anul trecut, am făcut un test cu florile din jardinierele de la Primărie: nu am mai pus panseluțe, ci plante perene, rezistente la căldură și la frig, care au avut nevoie de costuri minime de îngrijire. Au rezistat cu bine peste iarnă, așa că am procedat la fel și în alte zone din oraș“, a spus Dominic Fritz.

Plantarea unor specii care rezistă căldurii

“Din toamnă, continuăm plantările de plante perene, în mai multe spații verzi unde acest lucru se pretează. Colegii mei de la infrastructură verde inventariază aceste locuri. Tot din toamnă, vrem să  diversificăm soiurile de plante autohtone care vor fi plantate. Adaptăm zonele verzi din Timișoara la condițiile extreme de mediu prin plantarea unor specii care rezistă căldurii și perioadelor secetoase, cu costuri reduse de întreținere“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Orașul Buziaș va avea o piață nouă

Potrivit primăriei orașului în câteva zile va avea loc inaugurarea obiectivului. “Este vorba de Piața din Buziaș, o investiție de 2,1 milioane de lei, care va oferi condiții decente pentru…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole