Dominic Fritz: am cerut prefectului PSD să solicite Guvernului deblocarea angajărilor în spitale – sunt disponibile 188 de posturi de medici și 297 de asistenți

Primarul Dominic Fritz a cerut prefectului PSD să solicite Guvernului deblocarea angajărilor în spitale din Timișoara, potrivit unui comunicat de presă al USR Timiș.

Este rușinos că PSD și PNL aruncă vina unii pe ceilalți pentru criza creată în sănătate prin blocarea angajărilor de medici și asistenți în spitalele din țară, inclusiv din Timișoara. Doar la nivelul celor 3 spitale aflate în subordinea municipalității – cel de copii, Municipal și Babeș – avem 400 de posturi vacante. Cadre medicale care ar trebui să fie prezente în spitale și să ofere servicii medicale timișorenilor și pacienților din întreaga regiune care vin la Timișoara să se trateze. E o situație care nu a apărut de azi pe mâine. E rezultatul proastei gestionări a unui sector care ar fi trebuit să fie prioritate națională. O bătaie de joc la adresa sănătății timișorenilor, care trebuie oprită„, a spus Dominic Fritz, președintele USR Timiș.

Pasarea răspunderii între ministrul PSD al Sănătății Alexandru Rafila și ministrul PNL al Finanțelor Marcel Boloș, în loc să rezolve imediat criza din sănătate prin renunțarea la decizie, afectează grav sănătatea timișorenilor, mai arată USR Timiș.

Timișorenii și timișenii au nevoie de îngrijire medicală acum, nu de certuri în guvern pe cine ce a zis sau făcut. Realitatea e că guvernul Ciolacu PNL este vinovat integral pentru ce se întâmplă în spitalele din Timișoara. Spitalele din Timișoara duc deja lipsă de cadre medicale iar blocarea angajărilor de medici și asistente va lăsa bolnavii fără îngrijirea necesară. Primarul Dominic Fritz a solicitat astăzi prefectului PSD Mihai Ritivoiu să transmită către guvernul Ciolacu-PNL mesajul că Timișoara are nevoie de cadre medicale și să deblocheze imediat angajările în spitalele din Timișoara“, precizează sursa citată.

La rândul său, prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a spus într-o conferință de presă că speră ca în perioada următoare Guvernul să deblocheze angajările din sistemul sanitar.

Ieri la ora 12.30 a avut loc o ședință în care am invitate toate conducerile spitalelor de stat din Timiș si ca urmare a acestei discuții DSP-ul  a primit sarcina să centralizeze datele și să le trimită la București. În acest moment sunt 188 de posturi de medici libere, 297 de asistenți, 19 posturi pentru personal de specialitate cu studii superioare,  40 de posturi pentru alt personal cu studii medii și 326 de posturi personal auxiliar și tesa pentru care se solicită deblocarea. Acestea sunt posturile libere în sistemul medical de stat din județ. Din ce am înțeles, intenția Ministerului Sănătății este să deblocheze prin memorandum angajările săptămâna acesta prin memorandum“, a declarat Mihai Ritivoiu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole