Dominic Fritz a oficiat o ceremonie pentru Richard și Helga la 50 de ani de căsătorie – s-au cunoscut la mare când Helga a venit din Germania în vacanță la Mamaia

Dominic Fritz a oficiat ieri o ceremonie inedită. Un timișorean și o nemțoaică au celebrat 50 de ani de căsătorie. Cei doi au o poveste incredibilă, spusă chiar de primarul Timișoarei.  

Acum 50 ani, în 19 octombrie 1972, Richard și Helga s-au căsătorit la Timișoara. La rugămintea lor, azi am oficiat o mică ceremonie simbolică în care și-au reconfirmat angajamentul unul față de celălalt. Helga, din Germania, a petrecut în 1970 o vacanță de două săptămâni în Mamaia, unde printr-o coincidență l-a cunoscut pe timișoreanul Richard. S-au îndrăgostit și au păstrat legătura prin telegrame. Pentru a fi cu ea, Richard și-a riscat viața și a încercat să fugă peste graniță. A fost prins și aruncat în închisoare 9 luni. Când a ieșit, a cerut-o de soție. Au reușit să se căsătorească în 1972 și Richard a putut să emigreze în Germania. După jumătate de veac și o schimbare de regim, cei doi vin anual în România în vacanțe și niciodată nu ocolesc Timișoara.  Azi s-au întors special din Germania pentru a trece încă o dată, în mod simbolic, prin fața ofițerului de stare civilă. M-am bucurat să fiu alături de ei și să îi întreb dacă vor să reconfirme angajamentul făcut acum 50 de ani. Au rostit din nou, fără ezitare dar cu mare emoție, DA! Timișoara poveștilor europene de iubire“, a spus Dominic Fritz după ceremonie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole