Dominic Fritz “a dat în mintea copiilor“ – vizită la elevii de la Gimnazială 6: am descoperit puncte comune, nu ne place Chimia

Dominic Fritz a făcut astăzi o vizită la Școala Gimnazială nr.6, pentru o discuție despre teme de educație civică și oraș.

Primarul a declarat că a rămas surprins cât de conectați sunt adolescenții de astăzi la viața orașului și că dacă vrei să-ți faci vocea auzită e nevoie de mobilizare.

“Am petrecut azi mai bine de o oră cu elevii de la Școală Gimnaziala Nr. 6 Timișoara, la o discuție despre teme de educație civică și oraș. Niciodată nu mi-a făcut mai mare plăcere să răspund tirului de întrebări despre oraș și problemele lui, ca astăzi. Și, recunosc, a fost o surpriză plăcută să văd cât de conectați sunt adolescenții de astăzi la viața orașului. Teme despre care credem uneori că aparțin adulților, cum sunt parcurile sau curățenia orașului sau problemele cu termoficarea au fost și pe listele elevilor cu care am vorbit azi“, a spus Dominic Fritz.

Primarul puncte comune cu elevii – nu le place chimia

“Le-am vorbit astăzi despre decizii și momente importante din viața de primar, despre orașul nostru, despre provocările lui și despre binele din el. Bine care se obține doar prin comunitate, prin a fi împreună. Cu parte dintre ei am descoperit puncte comune – nu ne place Chimia, dar jumătate dintre ei, pasionați de materie, sigur nu ne-au putut înțelege. Le-am povestit un episod din viața mea de elev, când eram de vârsta lor și când împreună cu colegii mei am ieșit să protestăm la adresa unui război de pe un alt continent. Cu acea ocazie am descoperit un lucru care mă însoțește zilnic de atunci: dacă vrei să-ți faci vocea auzită e nevoie de mobilizare, iar când suntem împreună putem face nu doar un bine personal, ci bine pentru toți. Am plecat de la școală încărcat cu energia și entuziasmul lor. Și cu gândul că potențialul orașului nostru crește cu tineri ca ei. Și cu așteptarea unei noi discuții, cu alți elevi, la altă școală“, a mai precizat primarul.

Specializări noi, din acest an, la UPT

Universitatea Politehnica Timișoara este o instituție de învățământ superior în care inovarea și adaptarea la cerințele mediului economic și a pieței muncii s-au aflat în centrul preocupărilor. În societatea tot…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole