Dominic Fritz: 100 de insule ecologice de colectare selectivă a deșeurilor vor fi instalate în Timișoara – 20.000 de familii vor avea un sistem modern unde să depună gunoiul

Primăria Timișoara va amenaja 100 de „insule ecologice” în cartierele de blocuri, fiecare constând într-un grup de cinci containere cu acces inteligent al locatarilor, proiect finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Ziua de azi se încheie cu o veste bună: am câștigat o finanțare europeană pentru instalarea primelor 100 de insule de colectare selectivă a deșeurilor în Timișoara. Fiecare insulă are capacitate de colectare pentru 200 de apartamente. Asta înseamnă că 20.000 de familii vor avea la dispoziție un sistem modern unde să depună gunoiul, selectat pe cinci fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. E primul pas pe care îl facem în modernizarea și diversificarea serviciilor de colectare a deșeurilor de la populație. Mai avem în evaluare încă o cerere de finanțare pentru înființarea a patru centre de colectare de la populație a deșeurilor periculoase menajere, a celor voluminoase, a celor din construcții și demolări sau deșeuri verzi“, a declarat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole